top of page

Umenie vo svetovom dizajne

AUTOR: PLUM

V nasledovných riadkoch chcem poukázať na silné a nápadité postavenie umenia v luxusných interiéroch svetových metropol, kde si umenie našlo svoje uznávané postavenie na čele svetového dizajnu. Uvedené fotografie sú dôkazom, že umelecké diela v priestore vyžarujú zmysel pre štýl, ktorý je jednoducho originálnou interpretáciou nadčasovosti.

Umenie je skutočne vo svetovej architektúre silnou témou a jeho pôsobenie je absolútne nestarnúce a nikdy neprestane byť jednou z ústredných tém svetových architektov, či dizajnérov, keďže práve umenie má najväčšiu danosť definovať a zachytiť emóciu, svojou kompozíciou a súladom farieb sa stalo jedným z hlavných prvkov v zariaďovaní dnešných moderných interiérov po celom svete.

Interiér vo svete sa tak stal na čele s umením originálnou interpretáciou štýlu, ktorý nepochybne pôsobí inšpiratívne a pri prvom nahliadnutí očakáva prekvapeného diváka, ktorý určite ocení elegantné, vkusné obohatenie priestoru originálnym obrazom.

Svetoví dizajnéri, ale aj majiteľia interiérov si plne uvedomujú, že v hierarchii hodnôt súčasného moderného dizajnu sa na popredné miesta radí individualita a patričná originalita v zariaďovaní, a preto sa snažia, aby sa stal interiér s použitím umenia odrazom atmosféry, ktorá odzrkadľuje naozajstné kreatívne myslenie.

Umiestnením originálnych diel sledujú hlavne to, aby sa v priestore dosiahla akási anonymná empatia, podčiarknutá štipkou extravagancie, ktorá má za úlohu jemne dráždiť oči a to preto, aby interiér stelesňoval individuálny výraz a štýlový komfort majiteľa.

Z fotografií je jasné, že v súčasnosti umenie nachádza v povedomí, či už odbornej, ale aj laickej verejnosti zodpovedajúce uznanie a uplatnenie už aj v interiéroch, a nie len v galériách. Táto potreba zariaďovať interiéry prvkami umenia sa pomaly dostáva už aj do povedomia Slovákov a s potešením môžem konštatovať, že v oblasti „art-dizajnu“ tak svitá aj u nás na lepšie časy a vyrovnávame sa tak zariaďovaním interiérov svetovým štandardom.

PLUM

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
HOME                               CATALOQUE                                 CUSTOMIZED CREATING                        ART-ADVISORY                          WEB-ART-DESIGN                           AUTHOR &  GALLERY                          NEWS                      CONTACT
bottom of page